Bemutatkozás

Sebestyén Tamás vagyok, a Sebi GYM SE. egyik alapító tagja és testépítő edzője, Fitness Akadémiás diplomával rendelkező, többszörös Fekvenyomó-Erőemelő Magyar bajnok és válogatott kerettag, e sport elkötelezett híve, elhivatott doppingellenes immár 23 éve!

Sebestyén Tamás

Egyesületünk elnöke, Sebestyén János - egy komoly tapasztalatokkal rendelkező testépítő edző - 1995. június 1-jén nyitotta meg az isaszegi tornaterem földszinti kis szertár helyiségében az akkor még főleg házi készítésű gépparkkal rendelkező kondícionáló termet. Alapvető cél volt, hogy a konditerem az isaszegi fiatalok és felnőttek számára lehetőséget adjon a sportos és egészséges életmód megismerésére és elsajátítására, továbbá hogy megszerettesse velük és ez által népszerűsítse ezt a sportot.

Konditermünk népszerűsége gyorsan nőtt, ezzel egyidejűleg a helyigény is, így sürgető volt egy nagyobb helyiségbe történő átköltözés, ami még a nyitás évében megvalósulhatott. A tornaterem baloldali galériájának egy 120 m2-es alapterületű része már sokkal nagyobb távlatokat nyitott, több lehetőséget rejtett magában.

A komoly előrelépés azonban 2003-ig váratott magára. Látogatóink száma ekkor már igen tekintélyes volt, a folyamatos géppark fejlesztés miatt pedig ismét szűkössé vált a helyiség mérete. Elengedhetetlen volt a galéria teljes alapterületére történő kibővülés, ami nyár végére sikeresen lezajlott, így immár több mint 200 m2 alapterületű helyiség állt vendégeink rendelkezésére.

Az elmúlt 22 év során egyre több és több ember fordult meg a teremben, nő és férfi, idős és fiatal egyaránt. Közülük egyesek versenyzői szándékkal, míg mások csak a hagyományos értelemben vett kondícionálás kedvéért, megint mások testsúlyuk csökkentése céljából járnak konditermünkbe. Idővel minden látogatónk látványos és komoly eredményeket ért el és természetesen voltak olyanok is, akik egyesületünk jó hírét vitték tovább a diákolimpiákon, erőemelő és fekvenyomó versenyeken, illetve küzdősportokban történő sikeres részvételükkel.

Időközben 2006-ban sikeresen elvégeztem a Fitness Akadémia Testépítő edző szakát, ezzel is komoly szakmai hátteret képezve konditermünknek.

A vezetőség 2009-ben úgy határozott, hogy egyesületté alakul annak érdekében, hogy még inkább segíteni tudja kitartó versenyzőit, akik immár Isaszeg város színeiben indulhatnak a versenyeken. További nem elhanyagolható tény, hogy az egyesületté alakulással megnyílt a lehetőség pályázati támogatások elnyerésére, melyekkel szintén segítség nyújtható a versenyezni szándékozó, tehetséges, ugyanakkor rászoruló fiatalok számára.

Egyre inkább érett egy saját rendezésű verseny gondolata, mely végül első ízben 2006. november 4-én került megrendezésre I. Sebi GYM Fekvenyomó kupa címmel. Ezt követte 2008-ban a II. kupa november 22-én ezt követte a III. kupa 2010 november 6-án! Melyekre már az ország minden részéről érkeztek a versenyzők nem kis létszámmal és további nézőközönséggel. A rendezvényeket táplálék-kiegészítő és sportruházati kínálattal, a testépítő- és erőemelő sportban sikeres és neves sportolók közreműködésével szervezett bemutatókkal, versenybírók meghívásával, valamint értékes díjakkal és nyereményekkel tettük igazán színessé, hitelessé, egyúttal sikeressé is. Ezáltal egy sporthagyomány vette kezdetét, mely mindenképp folytatásra és támogatásra volt érdemes! 2012 október 6-án már a Magyar Erőemelő Szövetség égisze alatt rendeztük meg a III. Női-Férfi Fekvenyomó Csapatbajnokságot ami nagyon nagy sikert aratott mind a vezetőség mind pedig a versenyzők körében!

2014-ben szükségét láttuk, hogy egy olyan dolgot szervezzünk ami már nagyon szükségszerű volt a magyar erőemelő társadalom számára! 2014 július 1-5-ig Isaszegen megcsináltuk az I. Erőemelő Edzőtábort! Napi két edzés és meghívott vendégek által adott előadások plusz játékos vetélkedők is szinezték a tábort! A tábor hatalmas sikert aratott, az ország minden pontjáról jöttek hozzánk erőemelő versenyzők (közel 30 fő)! Sőt Norvégiából, Dániából és Svájcból is jött hozzánk 1-1 versenyző! A Norvég Sportoló Kjell Egil Bakkelund a -83 kg erőemelő világbajnoka! Ez hatalmas mérföldkő volt a magyar erőmelés életében amit kizárólag az isaszegi Sebi GYM SE. volt hajlandó meglépni! Szeretném ha a hagyomány útjára lépne. 2015-2016-2017-ben is megszerveztük az erőemelő edzőtábort melynek mára már hagyománya lett és keresett az erőemelők és az ezzel a sporttal szimpatizálók körében!

Konditermünk mára egy modern, a mai elvárásoknak teljességgel megfelelő, minden izomcsoportra és többféle gyakorlat végzésére alkalmas gépparkkal rendelkezik ami az igényeknek megfelelően folyamatosan bővül frissül.

Sportbaráti üdvözlettel: Sebestyén Tamás

Ugrás az oldal tetejére
Mint minden weboldal, a sebi-gym.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz.
Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.